Sähköauton latauspiste

Auton lataaminen on olennainen osa sähköautoilua. Pääasiassa sähköautojen lataus tapahtuu joko kotona tai taloyhtiöiden asentamien latauspisteiden avulla. Emme suosittele lataamaan sähköauton tavallisen pistorasian kautta kuin tilapäislataukseen tai hätätilanteissa. Pistorasioita ei ole suunniteltu kestämään pitkiä käyttöaikoja, jolloin pistorasia voi helposti lämmetä ja tulipaloriski kasvaa. Kaapeli ei myöskään ole yhtä tehokas kuin useimpien autojen latauskapasiteetti.

Voimavirran avulla toimiva sähköauton latausasema mahdollistaa tehokkaan ja turvallisen latauksen. Latauspisteiden asentaminen ja muutostyöt sähköjärjestelmään voidaan suorittaa kustannustehokkaasti ja ripeästi. Tarpeeseen ja kohteeseen sopivalla laitteella, pystytään sähköauto lataamaan sähköverkon kannalta kestävästi. Näin mahdollistetaan myös joustava ja mielekäs käyttökokemus sähköautoilijoille.

RATKAISUT SÄHKÖAUTON LATAUKSEEN KOTONA

Sähköauton ostajan on aina mietittävä, miten ja missä autoa pystytään lataamaan. Sähköauton lataus onnistuu myös kotona. Latauspiste ei ole vain sähköpistoke talon seinässä. Laadukas latausasema kotona varmistaa, että sähköauton lataus onnistuu turvallisesti ja luotettavasti. Sähköauton latauspiste valitaan ja asennetaan kodin sähköverkon kapasiteetti sekä latauspisteen ominaisuudet huomioiden.

Autamme asentamaan sähköauton latauspisteen kotiin tai vapaa-ajan asunnolle. Kun hankitaan latausasema kotiin, saadaan koko sähköauton latauskapasiteetti käyttöön. Näin auto latautuu nopeammin kuin tavallisesta pistorasiasta. Sähköauton latauspisteen asennus onnistuu helposti, sillä kodin sähköjärjestelmää harvemmin tarvitsee uusia. Nykyaikaisilla latausasemilla auton lataus onnistuu ilman, että tarvitsee miettiä kestääkö kapasiteetti tai palavatko sulakkeet.

sahkohuolto-helsinki-paakaupunkiseutu
sahkourakointi-helsinki-uudisrakentaminen

SÄHKÖAUTON LATAUSPISTEET TALOYHTIÖÖN

Yhä useampi taloyhtiö investoi sähköauton latauspisteisiin. Sähköautojen myynti on nousussa ja näin ollen myös latauspisteitä tarvitaan jatkuvasti enemmän. Taloyhtiö voi päättää sähköautojen latauspisteiden hankinnasta yhtiökokouksessaan. Kun taloyhtiö harkitsee sähköauton latauspisteen hankintaa, kannattaa Carera Oy:n sähköasentajiin olla yhteydessä jo heti projektin alkuvaiheessa.

Sähköautojen latauspisteiden asennus edellyttää usein muutoksia taloyhtiön kiinteistöjen sähköjärjestelmiin. Näihin muutoksiin taloyhtiö voi saada Asumisen rahoitus- ja kehityskeskus ARA:n myöntää avustusta. Avustuksella halutaan edistää sähköautojen latausmahdollisuuksien yleistymistä. Taustalla vaikuttavat myös kansallisen ilmasto- ja energiastrategian tavoitteet sähköautokannan kasvattamisesta. Taloyhtiöille ja muille asuinrakennuksen omistaville yhteisöille tarkoitetusta avustuksesta voi lukea lisää täältä.

Autamme latausasemien hankinnassa, sähköjärjestelmien kartoituksessa sekä latauspisteiden asennuksessa. Taloyhtiön kanssa arvioidaan myös kuinka monta latausasemaa taloyhtiön kannattaisi asentaa. Laitteita voidaan myös asentaa lisää sitä mukaa kun tarve kasvaa. Asukkaiden arvostusta taloyhtiötä kohtaan lisääntyy, jos sähköauton lataus onnistuu taloyhtiön parkkipaikalla. Helppokäyttöiset ja teknisesti luotettavat latauspisteet taloyhtiössä parantavat asukastyytyväisyyttä sekä yhtiön arvoa.

LATAUSASEMIEN KARTOITUS

Carera Oy:n ammattitaitoiset sähköasentajat ja kartoittajat ovat perehtyneet sähköauton latauksen vaatimuksiin. Aina kun taloyhtiöön tai kotiin halutaan asennuttaa sähköauton latauspiste, täytyy kiinteistön sähköjärjestelmän kapasiteetti tarkistaa. Joskus kapasiteetti on kasvatettava, ennen kuin latauspisteitä voidaan asentaa. Muutostöiden tarve sekä hankesuunnitelma mietitään aina tapauskohtaisesti.

Pystymme laatimaan yksityiskohtaisen ehdotuksen asennettavista sähköauton latauspisteistä, niiden sijoittelusta sekä kustannuksista. Kustannuksissa huomioidaan latausasemien hankinta, asennustyöt sekä tarvittavat sähkö- ja maatyöt. Kartoituksen yhteydessä saat käsityksen kiinteistön valmiudesta sekä eri toteutustavoista asennuttaa auton latauspiste kohteeseen. Hoidamme latausasemien kartoituksen sekä asennuksen alusta loppuun luotettavasti ja kustannustehokkaasti.

kodin-sahkotyot-helsinki

TÄYDEN PALVELUN SÄHKÖLIIKE CARERA OY

Carera Oy palvelee erilaisissa sähköalan töissä ja sähköautojen latauspisteiden asennuksissa. Asiantuntijamme hallitsevat vaativatkin kiinteistöjen sekä taloyhtiöiden sähköjärjestelmät – ja asennukset. Muistathan, että voit hyödyntää myös kotitalousvähennyksen kotiin hankittavan latauspisteen asennustöistä.

Ota yhteyttä, niin laskemme tarjouksen auton latauspisteiden hankinnasta ja asennuksesta! Tarjoamme asiakaslähtöistä palvelua ja hoidamme urakat aina sovitun aikataulun mukaisesti. Toiminta-alueemme kattaa koko pääkaupunkiseudun sekä Oulun alueen.